Toetsenist

header keysAls opgeleid toetsenist met veel ervaring speel ik met veel plezier in verschillende bands en combo's. Heeft u een 'invaltoetsenist' nodig? Daarvoor kunt u bij mij terecht. Wilt u een pianist die rustige achtergrondmuziek verzorgt? Ook dat kan ik voor u doen.

Componist/arrangeur

componist
Met veel plezier werk ik aan mijn eigen composities. Mijn inspiratiebronnen zijn o.a. Mezzo Forte, Spyro Gyra en Toto. Ik heb ook de nodige ervaring met het maken van muziek bij bedrijfsfilms en het maken van orkestbanden voor zangers en entertainers. Vaak is dat in opdracht.

Soundengineer

soundengineer
Ik lever diensten als sound-engineer, geluidstechnicus. U kunt bij mij terecht voor het huren van apparatuur voor versterking, van kleine zaal (lezingen etc.) tot groter werk waar een complete P.A. voor nodig is. Ook het maken van audio- en video-opnamen is mogelijk.

Concertorganisatie

Concert
Wil je optreden met jouw band of als singer-songwriter? Heb je een cd-presentatie? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik bemiddel tussen zalen en artiesten, zorg voor de benodigde faciliteiten en help zo mede concerten te organiseren.

John Hogenkamp

Mijn naam is John Hogenkamp en ik ben mijn hele leven al gefascineerd door muziek. Als kind kroop ik achter het orgel van mijn vader en speelde daarop de muziek van de radio na. Al doende heb ik mijzelf de eerste beginselen van het spelen op toetsen eigen gemaakt. Later volgde ik gedurende 10 jaar een opleiding piano in diverse stijlen, van klassiek, pop tot jazz. Op mijn 16e vond ik het tijd worden om mijn muzikale vaardigheden in de praktijk te gaan brengen. Ik kocht een keyboard om op te spelen in mijn eerste bandje. Daarna zijn veel concerten, muzikale projecten, componeer- en arrangeer-opdrachten gevolgd.

Tot op de dag van vandaag speel ik in bandjes. Dat zijn coverbands en bruiloft en partijenbands geweest, tribute bands maar ook bands met eigen werk. In al deze bands hield ik mij bezig met het perfectioneren van het geluid. Bijvoorbeeld door aanwijzingen te geven hoe de koortjes gezongen moesten worden en opmerkingen over het spelen van de nummers. Zo heb ik het niveau van de bands belangrijk beter gekregen.

Ook was ik altijd nauw betrokken bij het maken van demo's. Ondanks dat we in het verleden niet altijd de beschikking hadden over de beste apparatuur, wist ik er toch het maximale uit te halen en voor een goed klinkende demo te zorgen.

Op dit moment speel ik nog in een aantal vaste bands. Omdat ik mij vrij makkelijk nummers.eigen kan maken, houd ik voldoende tijd over voor andere muzikalen bezigheden. Zo doe ik regelmatig studiowerk, maak ik orkesbanden voor bandartiesten, componeer ik muziek en houd ik mij bezig met het organiseren van concerten. Ik vind het belangrijk dat alles wat ik doe voldoende aandacht krijgt om er het beste uit te halen. Kwaliteit is voor mij belangrijker dan kwantiteit. Neem gerust contact op als u met een muzikaal vraagstuk zit. Ik zet mij graag voor u in om aan uw vraag te voldoen!

John Hogenkamp

 

Social Media

facebookLinkedIn Logo

Invaltoetsenist bij diverse bands

Regelmatig val ik in bij andere bands als die even zonder toetsenist zitten. Ik maak mij hun repertoire snel eigen, zodat de geplande optredens gewoon door kunnen gaan. Zo heb ik o.a. al ingevallen bij een ABBA tribute band, Soulmachine, B-70, Res-Q, Direct Inject, Tape That, No Kiddin, Pop Fiction en een aantal gelegenheidsformaties.