Orkestbanden

Een orkestband is eigenlijk de instrumentale versie van een muziekstuk waar normaal de zang ook op te horen is. Bandartiesten maken gebruik van orkestbanden en kunnen op die manier eenvoudig ergens optreden zonder dat er een hele band mee moet. Zij nemen vaak hun orkestbanden mee op een CD of USB stick waardoor ze makkelijk op uiteenlopende installaties af te spelen zijn. Orkestbanden kunnen natuurlijk ook gebruikt worden door aankomende zangers en zangeressen om hun talenten te laten horen. Of wat dacht u van een gezellig familiefeest, waarbij er voor de jarige een bijzondere tekst gemaakt wordt op de muziek van zijn of haar favoriete nummer. Dan wil je natuurlijk niet de originele zang horen om uw zelfgemaakte tekst goed tot uiting te laten komen, maar wel dat de muziek net zo klinkt als het origineel. Dat is nog eens een originele manier om iemand te verrassen!

Helaas loopt de kwaliteit van de banden die hier en daar te verkrijgen zijn, nogal sterk uiteen. Er zijn gratis banden te krijgen, maar ze zijn ook te koop, voor soms wel een paar honderd euro per stuk. Voor een hogere prijs zou je verwachten dat er ook een betere kwalitieit geleverd wordt, maar dat is lang niet altijd het geval.

JAM Projects heeft al ruim 30 jaar ervaring met het maken van orkestbanden. U kunt zelf aangeven op welke manier u de orkestband gemaakt wilt hebben. Wilt u dat de orkestband exact hetzelfde klinkt als het origineel, inclusief achtergrondkoortjes? Of wilt u dat de orkestband in grote lijnen hetzelfde klinkt, zonder koortjes? Of wilt u bijvoorbeeld dat er een pianoversie van een muziekstuk gemaakt wordt? Moet de orkestband in een andere toonsoort gemaakt worden? Of wilt u bijvoorbeeld alleen het refrein 4x achter elkaar hebben? U mag het zeggen! De orkestband wordt speciaal voor u op maat gemaakt op de manier zoals u dat wilt hebben. Daarbij spreken wij van tevoren met u af wat de kwaliteit van de orkestband gaat worden, in welk bestandsformaat (bijv. wav, mp3 of andere formaten) u het wilt hebben en wat de totaalprijs wordt.

Het maken van een orkestband volgens uw wensen kost natuurlijk tijd en die hoeveelheid tijd is sterk afhankelijk van een aantal factoren:

  • Hoe lang duurt het originele muziekstuk en hoe lang moet de orkestband worden?
  • Hoeveel instrumenten moeten er voor de orkestband gebruikt worden, die ook in de originele opname te horen zijn?
  • In hoeverre moet er voor de orkestband gebruik gemaakt worden van echte instrumenten of volstaat het om gebruik te maken van samples, synthesizers of plugins?
  • Moeten er ook nog koortjes door zangers en/of zangeressen ingezongen worden?

Als de orkestband klaar is, wordt deze per mail of WeTransfer naar u toe gestuurd. U heeft dan nog de mogelijkheid om enkele kleine dingen aan te laten passen.

Benieuwd wat een orkestband voor u zou gaan kosten? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Op de Soundcloud pagina van JAM Projects kunt u enkele fragmenten van orkestbanden beluisteren.

 

Social Media

facebookLinkedIn Logo

Invaltoetsenist bij diverse bands

Regelmatig val ik in bij andere bands als die even zonder toetsenist zitten. Ik maak mij hun repertoire snel eigen, zodat de geplande optredens gewoon door kunnen gaan. Zo heb ik o.a. al ingevallen bij een ABBA tribute band, Soulmachine, B-70, Res-Q, Direct Inject, Tape That, No Kiddin, Pop Fiction en een aantal gelegenheidsformaties.