Soundengineer

Verhuur apparatuur met technicus!
Indien u een geluidsinstallatie wilt huren voor een bepaalde gelegenheid, dan bent u hier aan het juiste adres. Of het nu gaat om een kleine spreekinstallatie voor een congres of een grote PA voor een concert, er is van alles mogelijk. Het verhuren van deze installaties is altijd inclusief geluidsman. Zo heeft u er geen omkijken naar en bent u er altijd verzekerd van dat het geluid goed geregeld is.

Ook het maken van (meersporen) audio- en/of video-opnamen behoort tot de mogelijkheden. Desgewenst kunt u ook gebruik maken van een beamer. Het verzorgen van geluid op een lokatie is altijd maatwerk, dus neem gerust contact op als u meer informatie wilt over de mogelijkheden en prijzen.

Opnamen en keyboard techniek

Door mijn technische achtergrond weet ik veel van de technische kant van muziek. Niet alleen wat betreft geluid, klankvorming en elektronica, maar ook MIDI, sequencers en randapparatuur. Deze kennis kwam goed van pas toen ik als onderhoudstechnicus werkte in de Wisseloord Studio. In 2013 heb ik nog de opleiding tot Sound Engineer gevolgd bij Sound Education Nederland. Voor die opleiding ben ik cum laude geslaagd. Inmiddels heb ik al bij heel wat gelegenheden het geluid verzorgd. Zowel met eigen apparatuur bands uitversterken als ingehuurd worden voor het opbouwen en bedienen van externe apparatuur.Veel ervaring met allerlei soorten mixers, zowel analoog als digitaal.

Ook neem ik regelmatig meersporige demo's op van artiesten. Dat kan tijdens een live optreden zijn maar ook in een studio of oefenruimte. Deze meersporen opname kan ik dan op een later tijdstip mooi afmixen en eventueel kleine foutjes corrigeren. Mijn muzikale achtergrond komt daarbij regelmatig goed van pas, omdat ik heel goed hoor of de gespeelde of gezongen partijen kloppen met de rest van de muziek. Het gebeurt nogal eens dat bijvoorbeeld de partijen die de band had bedacht voor de achtergrondkoortjes, niet kloppen met wat de band speelt. Dan weet ik precies wat er anders moet om het wel te laten kloppen en daar zijn de bands iedere keer weer aangenaam door verrast. Uiteraard gebeurt alles in goed overleg met de artiest, want die beslist uiteindelijk of de demo naar wens is.

Daarnaast heb ik ook veel kennis van en ervaring met computers, allerlei muzieksoftware en het zelf schrijven van computerprogramma's. Die vaardigheid is erg handig bij het werken met nog onbekende apparatuur. Doordat ik zelf een programmeerachtergrond heb, snap ik ook heel goed hoe de denkwijze is geweest van een fabrikant bij het ontwikkelen van een nieuw apparaat. Zo vind ik al heel snel mijn weg met nieuwe apparaten en ben ik snel inzetbaar voor nieuwe klussen.

Social Media

facebookLinkedIn Logo

Invaltoetsenist bij diverse bands

Regelmatig val ik in bij andere bands als die even zonder toetsenist zitten. Ik maak mij hun repertoire snel eigen, zodat de geplande optredens gewoon door kunnen gaan. Zo heb ik o.a. al ingevallen bij een ABBA tribute band, Soulmachine, B-70, Res-Q, Direct Inject, Tape That, No Kiddin, Pop Fiction en een aantal gelegenheidsformaties.